Historikk

 Kjell Pahr-Iversen måleri 31.1- 4.4
Ikoner frå Balkan
Kurator for utstillinga er Galleri Lista Fyr v/Alfred Vaagsvold


Måleri av Kjell Pahr-IversenKunstvinteren på Tingvatn er fyrst og fremst vigd måleri av kunstnaren og veteranen Kjell Pahr-Iversen frå  Stavanger. Han er representert i mange av dei store kunstmusea både i Noreg og i utlandet. Helt sidan 1960-talet har Kjell Pahr-Iversen forska på eit moderne uttrykk for ikonkunst. Ein viktig del av produksjonen er vigd eit gjenkjenneleg motiv som syner ei ljoskraft i møte med den som betraktar. Motivet varierer i farge og form, men det beheld heile tida si forankring i ikonmaleriet som uttrykk for tru og liv.  Motivet har gjerne eit rammeverk med krone, eit velkjend symbol, og midtsentrert i biletet ei dør, ei opning inn mot paradis. Gulfargen kan Kjell Pahr-Iversen. Han seier sjølv at gult representerer det høge, og at der kor biletet har gult i seg, vil det ta over slik som lyset, om det er aldri så lite, vil ta over for mørke. Utstillinga er konsentrert til Fornminneparken si kantine. I auditoriet er det ei eiga utstilling med ikonar frå Balkan. Det er ikonar frå den ortodokse kyrkja sin tradisjon for bilete som uttrykk for tru. Kjende helgenar er gjerne representantar for åndelege verdiar. Bileta er  laga i ny tid med eldre ikonar som modell. All ikonkunst er opp gjennom tida blive kopiert. Det er ikkje eit mål for den tradisjonelle ikonkunsten at han skal være nyskapande, han skal være gjenkjennande og gjenskape dei gamle bileta. Tvert om var Kjell Pahr-Iversen sin ikonkunst  nyskapande i si tid, og er det framleis, ettersom ingen av bileta er lik kvarandre. Det er måleri i mellomstore formater og eit stort gult ikon som godt kunne fungere som altertavle. Kjell Pahr-Iversen har laga ei stor gul og kvit alternativ altertavle til Vanse kyrkje i Farsund. Altertavla kan sjåast i kyrkja sine liturgiske kvite periodar.
Utstillinga på Tingvatn viser elles nokre få bilete frå Pahr-Iversens måleriserie Herbarium som er inspirert av planteformer, og frå serien Vertebrata som er komponert ut frå ryggsøyla som motiv og symbol for liv.

Galleri Lista Fyr v/Alfred Vaagsvold
E-post: al.v@online.no
Tlf.: +47 951 83 518

 

  • Onsdag den 16. mars kl 17 inviterer sogelaga i Hægebostad og Eiken til filmframsyning

 Oversikts bilde av publikum på filmkveld

Harald Stensland har laga eigne DVD'ar om lokalt motstandsarbeid under krigen. Han viste den eine av desse på skulane i kommunen våren 2015. No kjem han tilbake til Hægebostad og visar filmen om Odd Starheim og dei 40 soldatane som heldt seg skjult i Eiken. Det vert og mogeleg å kjøpe film på arrangementet. Klikk for å lese meir


  • Den 5. mars inviterar kulturskulen til open dag/workshop


Programplakat

 
  • Eige - ein grenseoverskridande konsert!

kveldskonsert torsdag den 18. februar kl 19
Portrettfoto av
      Vegar Vårdal - Ingvild Koksvik –  Lars Jakob Rudjord

 Foto: Simen Løvgren

Musikarane og låtskrivarane Ingvild Koksvik (song), Vegar Vårdal (fele) og Lars Jakob Rudjord (piano) er til vanleg travle utøvarar på kvar sin kant. Men i denne konserten kjem dei saman for å bryne seg på kvarandres musikk. Heftig felespel frå Hægebostad, vakre songar om havet utanfor Lista og pianomusikk som tek deg med langt avstad er nokre av ingrediensane når dei tre musikarane inviterer til konsert.
Oversiktsbilete frå konsert


Arr: Vest-Agder fylkeskommune i samarbeid med Åseral kommune, Nordsjøfestivalen, Tingvatn fornminnepark,  Flekkefjord kommune, Flekkefjord jazzklubb og Raustad Gardskapell.

Klikk her for meir informasjon

 

  • Ny kunstutstilling med Kjell Pahr-Iversen frå sundag den 31. januar.

 


 

2016

LOKAL KUNST

UTSTILLING I MUSIKKROMMET 
Utstillingsperiode: 2015
Kunstnere: Gunvor Manflå, Mari Emilie Ågedal og Thera Ring

Bildemontasje av utstilling med lokale kunstnere

 

Plakat for konsertarrangement 14.12.2015

I samarbeid med Frivillighetssentralen ønsker vi mandag den 14. desember kl 18 velkommen til julekonsert med Alfred Gammelsæter og Samklang skolemusikkorps.
Kunstneren Inger Saltaag vil presentere utstillingen  "Naturvisjonar".

Det blir både julesanger, Grieg, Mozart og Gammelsæters egne komposisjoner. Dessuten vil vi nok en gang markere at det i år er 70 år siden den 2. verdenskrigen i Norge tok slutt. For vår del avrunder vi Fredsjubileet 2015 med blant annet "Kjempeviseslotten" av Sæverud.

Arrangementet slutter ca kl 19.30

Gratis inngang, vi spanderer kaffe og litt julekaker.

Takk til Vest-Agder fylkeskommune, Stompen bakeri, Joker Birkeland og Heddan Gard
KLIKK her for mer informasjon om arrangementet

 

Julekonsert med Carols for Choir
S
øndag den 29. november kl. 15.00 presenterer Vest-Agder kammerkor igjen sin adventskonsert ”Carols for Choirs” på Tingvatn i Hægebostad. Portrettbilde av Vest-Agder kammerkor. Fotograf: Jan Broder DahlKonserten er basert på en engelsk tradisjon som kombinerer tekstlesninger med jule/adventsanger fra fjern og nær. «Carols for Choirs» (julesanger for kor) tar utgangspunkt i et utvalg av kjente og kjære engelske og europeiske julemelodier.

Sangene bindes sammen av tekstlesinger fra Bibelen i en fornorsket utgave av den engelske tradisjonen ”A Service of Nine lessons» (en gudstjeneste med ni tekstlesninger). Kollekt ved utgangen
Klikk her for omtale av en konsert tidligere i år 


Hobbynissenes julemarked, sundag den 15. november kl 12-17

Bilde av forskjellige håndarbeidsprodukter
Tradisjonen tro blir det julemarked med julegaver som  du ikke finner alle andre steder. Hobbynissene lager  lapskaus, riskrem og kaker.For mer informasjon og påmelding: kontakt Lill Haldis tlf. 950 55 530  • Klaverkonsert med Prof. Dr. Joachim Dorfmüller  lørdag den 31. oktober kl 16.00-17.30. Dorfmüller er født i 1938 i Wuppertal i Tyskland. Han begynte å spille klaver allerede som 6-åring, senere også fiolin og orgel. I 1960 tok han organist- og korledereksamen. Deretter fulgte videre studier og diplomeksamen i 1971.Joachim Dorfmüller ved flygel Fra 1969 har han vært ansatt som lærer, stipendiat, direktør og professor i forskjellige byer i Tyskland. I 1995 grunnla han det tyske Edvard Grieg-selskapet i Münster, der han fremdeles har vervet som president. Han har gitt ut hele 52 LP og CD-er, i tillegg til en rekke fagbøker, artikler i fagtidsskrift og leksika. Dorfmüller har holdt klaver- og orgelkonserter i 21 land, fra USA, Japan og Island til Nidarosdomen i Trondheim. Denne konserten er andre gang han gjester Tingvatn. På repertoaret denne gang er både Grieg, Tschaikowsky og Mozart, Brahms, Schumann, Gershwin, Bernstein og Bach.

       Foto: Andreas Wittdün (2013) 

 

  • Mandag den 19. oktober kl 19 inviterer arrangementskomiteen for Verdensdagen for psykisk helse til foredrag med forfatter Gro Dahle. Dahle har vunnet en rekke litterære priser, blant annet Brageprisen for beste barnebok i 2002. Hun vil snakke om prosessen rundt det å skrive om vanskelige tema - og hvorfor det er viktig at disse bøkene finnes. Samklang Skolekorps spiller og Eiken bondekvinnelag steker lapper!
  • Onsdag den 7. oktober kl 19 ønsker Hagelaget velkommen til foredrag med Edith Leland, kjent blant annet fra nettstedet hagehjelp.no

  • Tysdag den 22. september kl 18.00-19.30

Tema for Kulturminnedagene i år er "Nabolag-Mennesker-kulturminner og historie" www.kulturvern.no
Program:

Funn frå nye arkeologiske utgravingar i Hægebostad - Dr. Torbjørn Preus Schou, arkeolog ved fylkeskonservatoren i Vest-Agder
Filmpremiere "De hauglagte - konger og tingmenn" - Morten Olsen, arkeolog ved fylkeskonservatoren i Vest-Agder
Musikkinnslag frå Hægebostad Trekkspillklubb

Gratis entre - open kafé - Velkommen!


 INGER SALTAAG

NATURVISJONAR

MALERI OG GRAFIKK

SALSUTSTILLING

20. JUNI 2015 - 3. JANUAR 2016

Kurator: Galleri Lista Fyr ved Alfred Vaagsvold

Tittelbilde på utstillinga

"Vårløysing"130X190cm, olje/glimmer og bladsølv på lerret. foto: Renato Langfeldt

Inger Saltaag kjem frå Mandal. Nå er ho busett i Kristiansand der ho har eige atelier for maleri og grafikk. Ho har ein markert posisjon som målar i Noreg. Maleria hennar spenner frå heilt abstrakte, ekspressive komposisjonar, til landskap med ekstra lysande og fargesterke motiver. Tittelen røper at ho er inspirert av naturen, meir som uttrykk enn som avbilding.

Kunsthistorikaren Svein Thorud, tidlegare direktør ved Sørlandets Kunstmuseum, skriver om hennes kunst bl.a.:   

«Hennes bilder finner sin styrke i samspillet mellom det ekspressive uttrykket og konstruktive og dekorative prinsipper. Saltaags abstrakte naturvisjoner styrkes på denne måten. De gies en kunstnerisk form som er slagkraftig og i overensstemmelse med deres vektige innhold»


Tingvatn fornminnepark formidler salg via:
Galleri Lista Fyr v/Alfred Vaagsvold

Tel.: +47 95183518
Reg.no.: 975656705
Epost: al.v@online.no

2015

Nyhende

Publisert på
I tillegg til utstillinger kan du delta på enkeltarrangemanger hos oss. Har du kanske lyst å lage...
Les mer
Publisert på
I sommer inviteter vi til følgende dager med litt ekstra moro, fra perlemaking til lokalhistorie. Bli...
Les mer
Publisert på
Vi feirer alle flotte kulturbærere i kommunen med ulike http://www.administrator.tingvatn.no/utstillingar...
Les mer