Kurs


Helle Vikingting er å anse som kurs for deltagere i og med vi lærer av hverandre og deler kunskapen. Vi har likevel satt opp også helt formelle kurs for dem som ønsker å fordype seg i enkelte tema.  Kurs er åpen for både besøkende og deltagere på Vikingting.PERLEMAKING
Vi har æren av å få besøk fra Danmark, den nominente Thomas Risom. Thomas er erfaren perlemaker, ikke mindre en at de fleste viser til han som Danmarks beste perlemaker. Han er også forfatter av booken "Perlemageren fra Ribe".

Her kan du lese om innholdet på kurset:

Kursusbeskrivelse:

Der er plads til 12 kursister på dette kursus, hvor brugerbetalingen for materialer mm er: 150 DKK pr. person. Brugerbetalingen afregnes direkte mellem instruktør og kursister på første kursusdag.

Udgangspunktet for kurset er glasperlefund fra Ribe, dateret til ca. 730. Kursisterne arbejder sammen to og to, den ene trækker blæsebælgen, mens den anden l...aver perlerne.

Kurset starter lørdag kl.9.00, hvor kursisterne, to og to, bygger en perleovn og introduceres til perlemagerens håndværk. Den første kursusdag starter kursisterne med at lave simple (grund)perler og melonperler. Efter frokosten introduceres perlerne med tråddekoration og hvordan man laver trådene til denne type perler. Officielt stopper kurset denne dag kl. 17.00. Men kursisterne må for min skyld gerne fortsætte på egen hånd hele natten.

Søndag starter kurset kl. 9.00 og slutter kl. 15.00. Lørdagens perler repeteres og nye perler præsenteres, eksempelvis perler med pletter og reticellaperlerne fra Ribe samt teknikken bag formperler og flerfarvet tråddekoration. Oprydning og afslutning starter kl. 14.00.

--------
Praktisk info: Kurset koster 1200 Nok. I tillegg kommer materialkostnaden 150 DKK som betales direkte til Thomas.

Du søker plass. I tilfelle du har din egen perlebord med belge med, vil du få rabatert pris på kurset. Dette vil også gi deg en fortrinn på utvelgelse av kursdeltagere.

På kurset arbeides det parvis, søker du plass sammen med noen, husk å si i fra.

Dette er et kurs som er for nybegynnere, du trenger derfor ikke noe erfaring av glass fra før. Har du noe erfaring fra før, vil du likevel ha mye å lære her.

Thomas tar med seg alt av perleutstyret ellers.

Søknad om plass sendes til Katja Regevik, Vest-Agder-museet ved k.regevik@vestagdermuseet.no

Spørsmål enten via mail eller mob. 9779 04 03

Ved godkjent søknad/påmelding vil du få tildelt betalingsinformasjon.

Vi gleder oss stort, vi er rett og slett i perlehumør! Blir du med?

Nyhende

Publisert på
I tillegg til utstillinger kan du delta på enkeltarrangemanger hos oss. Har du kanske lyst å lage...
Les mer
Publisert på
I sommer inviteter vi til følgende dager med litt ekstra moro, fra perlemaking til lokalhistorie. Bli...
Les mer
Publisert på
Vi feirer alle flotte kulturbærere i kommunen med ulike http://www.administrator.tingvatn.no/utstillingar...
Les mer