VikingtingVi gleder oss til en fantastisk læringsreise sammen med dere. Vi jobber med programmet.

 
HER KAN DU LESE OM VIKINGTING 2018:

Vi får se perlemaking, sølvsmed i arbeid, kullmile, plantefarging, trearbeid, flotte drakter, brikkevev og masse annet. Kanskje noen har lyst å prøve en historisk bue? Her blir det en tidsreise i både materiell og immateriell kulturarv. Tingplassen våkner i liv slik den gjorde i jernalder- folk kom sammen for å bestemme over ting, for å bytte og handle. Vi gleder oss til en felles læringsreise! Her vil det være opplevelser for både store og små.


Foto Lars Hoen
    Aktivitetene på feltet er mange. Vil du delta på noe, eksempel leker eller prøve historiskbue,spør gjerne vikingen om hvilke sikkerhetsregler som gjelder. Som oftest er dette ufarlig,   men vi vil gjerne at du er klar over hva du du skal gjøre. Om du hører at en viking sier at de trenger litt avstand, da må du lytte etter. Vi jobber med varme og skarpe ting og vil gjøre det trygt og greit både for deg og oss.
De minste kan prøve seg på trellebrev- du må gjennomføre  tre oppgaver du må selv spørre fra vikingene. Klarer du dette, vil du motta et trellebrev. Å kunne gjøre nytte av seg var viktig i jernalderen, akkurat slikt som i dag. Alle kan bidra med noe og innsats skal anerkjennes. Eller kanskje noen har lyst å ta på seg en linskjortel og kappe, finne den kuleste vikingen og spørre om du kan ta bilde? Vi har barnetøy du kan låne.

Du vil oppdage at der er mennesker fra flere tidsaldre. Spør de gjerne hvilken århundre de kommer fra, er de vikinger eller kanskje forfedre demmes?. Kanskje du vil se at der er forskjeller både i bekledning og utstyr?Var det noe forskjell fra Folkevandringstiden til Vikingtid?

Fredag formiddag har vi reservert til skole elever. Men vi ønsker deg hjertelig velkommen på  fagforedragene  fredagskveld. Her vil de voksne ha en hyggekveld hvor Fylkeskonservatoren i Vest-Agder leverer foredrag av ypperste kvalitet!

Lørdag snakker vi litt ekstra om tekstiler, men alle aktivitetene og visningene vil pågå på feltet under hele åpningstiden.

Vi ønsker hele familien velkommen, la oss foreta en læringsreise sammen!
Nyhende

Publisert på
I tillegg til utstillinger kan du delta på enkeltarrangemanger hos oss. Har du kanske lyst å lage...
Les mer
Publisert på
I sommer inviteter vi til følgende dager med litt ekstra moro, fra perlemaking til lokalhistorie. Bli...
Les mer
Publisert på
Vi feirer alle flotte kulturbærere i kommunen med ulike http://www.administrator.tingvatn.no/utstillingar...
Les mer